Over mezelf

Mijn naam is Manon Tonnaer, geboren in 1981. Via deze weg wil ik jullie het e.e.a. vertellen over mezelf en mijn achtergrond.

profiel foto

Op zoek zijn naar ‘iets’

In 2013 ben ik begonnen met het geven van workshops en cursussen op het gebied van Mindfulness in Roermond en omstreken. Enerzijds omdat ik naast mijn huidige baan een nieuwe uitdaging zocht en ik training geven enorm leuk vind! Anderzijds heb ik bemerkt dat veel mensen op zoek zijn naar ‘iets’ om in hun leven meer verdieping aan te brengen. Of om op een andere manier met (lastige) situaties en zichzelf om te gaan dan men tot nu toe deed. Omdat Mindfulness mijzelf veel positieve energie geeft wil ik dit graag met anderen delen en samen op onderzoek uitgaan.

Gedragsinterventies en andere trainingen

Ik ben momenteel sinds 2006 werkzaam als reclasseringswerker bij de Verslavingsreclassering, binnen de Geestelijke Gezondheidszorg. Al een aantal jaren geef ik hier gedragsinterventies en andere trainingen (o.a. een cognitieve vaardigheidstraining en leefstijltraining) aan mensen in de gevangenis of na hun vrijlating wanneer ze nog onder toezicht van de reclassering staan. Deze trainingen kunnen in een individueel traject of in een groep plaatsvinden.

Cognitieve gedragstherapie, motivational interviewing en terugvalpreventie

Ik ben opgeleid als Sociaal Juridisch Dienstverlener en aansluitend heb ik Maatschappelijk Werk en Dienstverlening gestudeerd. Daarnaast heb ik vanaf 2007 verschillende interne trainingen gevolgd tot gedragstrainer. De genoemde gedragsinterventies worden opgelegd met als doel de kans op recidive te verminderen en zijn o.a. gebaseerd op de cognitieve gedragstherapie, motivational interviewing (M.I.) en terugvalpreventie.

“Mindfulness Based Relapse Prevention”

In maart 2013 heb ik tevens het genoegen gehad opgeleid te worden tot Mindfulnesstrainer in de cursus “Mindfulness Based Relapse Prevention”, een Mindfulnesstraining gericht op terugvalpreventie bij verslavingsproblematiek. Ik ben opgeleid binnen de GGZ (Mondriaan voor geestelijke gezondheidszorg) in samenwerking met kenniscentrum MAIAR (Maastricht Academic Institute for Addiction Research).

Een nieuwe passie

Ik doe mijn werk als reclasseringswerker/ gedragstrainer met heel veel plezier en na mijn kennismaking met Mindfulness heb ik er een nieuwe passie en uitdaging bij. Een passie die ik graag met zoveel mogelijk mensen wil delen en een uitdaging die ik heel graag aanga. Mezelf kunnen en mogen ontwikkelen, anderen inspireren, geïnspireerd worden en van elkaar leren: dit alles ervaar ik iedere dag weer als een gift.

Contact

Wanneer dit uitgangspunt je aanspreekt of wanneer je vragen aan me hebt, neem dan gerust contact met me op!

Manon Tonnaer

Remember yesterday, dream of tomorrow, but live more today